35 Stycken
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
150 g mjukt smör eller margarin
3 dl strösocker
3 ägg
1½ dl mjölk
5 dl finrivna morötter
3 dl kokos
1 dl (50 g) hackade valnötter
1 liten burk (226 g) krossad ananas med sitt spad
Smörkrämsglasyren
1 paket (200 g) philadelphiaost
50 g mjukt margarin
2½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
Ung 175 grader
Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en bunke och ställ den åt sidan.
Rör margarin, socker och ägg till fluffig och krämig med elvisp i en större bunke.
Tillsätt mjölken växelvis med mjölblandningen.
Rör i morötter, valnötter och kokos och ananasen.
Häll smeten i en smord och bröad långpanna (25x35).
Grädda i nedre delen i ugnen i ca 40 minuter.
Glasyren
Blanda ost och margarin. Tillsätt florsocker vaniljsocker och kokos.
Jag använde elvispen.
Bred ut krämen på den kalla kakan och skär i rutor.
Det går bättre att skäran och man låter kakan ligga i frysen en stund så krämen stelnar.