Ca 12 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl ananasspad
50 g smält margarin/smör
Garnering
2 msk margarin/smör
3 msk farinsocker
4 ananasringar
7 st cocktailbär
Ugnsvärme . 175 grader
Den här kakan börjar man först att göra garneringen. Kakan görs med fördel i en gjutjärnspanna med raka kanter. Jag har en som jag bara använder till bak.
Smät margarinet/smöret till garneringen. Rör ner farinsockret och blanda tills den löst sig. Häll i gjutjärnspannan eller i en tårtform, ca 22 cm.
Lägg en hel ananasring i mitten och dela de andra och lägg runt med snittet utåt. Lägg ett cocktailbär i varje ananas.
Sockerkakassmet
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölet väl blandat med bakpulvret.
Häll i spadet och margarinet.
Rör om till jämn smet.
Häll smeten över ananasen och grädda i ca 50 minuter,
Låt kakan svalna några minuter och stjälp sedan upp den för att kallna.