Det här receptet är gammalt och är mätt i koppar. En kopp är 1½ dl. Receptet kommer från min mamma.
35 stycken
6 kkp havregryn (9dl)
2 kkp strösocker (3dl)
2 kkp smält margarin (250 g)
Garnering
ca 250 g nougat
Ugnsvärme - 200 grader
Blanda havregryn och strösocker i en bunke. Smält margarinet och häll över och blanda om.
Häll blandningen i en smord långpanna, 25x35 cm.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Hyvla nougaten över den varma havrebotten och bred ut den jämnt. Skär i rutor med vass kniv när kakan kallnat.
35 stycken
6 kkp havregryn (9dl)
2 kkp strösocker (3dl)
2 kkp smält margarin (250 g)
Garnering
ca 250 g nougat
Ugnsvärme - 200 grader
Blanda havregryn och strösocker i en bunke. Smält margarinet och häll över och blanda om.
Häll blandningen i en smord långpanna, 25x35 cm.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Hyvla nougaten över den varma havrebotten och bred ut den jämnt. Skär i rutor med vass kniv när kakan kallnat.