Lättfixat julgodis!
Jag gjorde en dubbelsats, så fick jag använda hela burken med kondenserad mjölk.
100 g ljus choklad
100 g mörk choklad
15 g smör
½ burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
1½ dl marshmallows (mini eller stora klippta i bitar)
1 dl salta jordnötter
Hacka choklad och smält den tillsammans med smör och kondenserad mjölk i ett vattenbad.
Ta av från värmen, låt svalna något och rör i vaniljsocker.
Vand i marshmallows och jordnötter, undvik att röra för mycket, då smälter marshmallowen.
Bred ut smeten i en folieform klädd med bakplåtspapper och låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar.
Skär upp Rocky road fudgen i bitar med en vass kniv.
tisdag 16 december 2014
Saffranskladdkaka
Ca 12 portioner
100 g smör
½ g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl (120 g) vetemjöl
- - - - - - - - - -
smör till formen
Ugnsvärme - 175 grader
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diametern. Jag tog en vanlig pajform.
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan.
Rör ner saffran.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret.
Rör om så att chokladen smälter.
Blanda ägg och socker i en skål.
Rör ner smörblandningen och vänd ner vetemjölet.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugen i ca 18-20 minuter.
Låt kakan kallna helt.
Servera gärna med hallon och grädde.
100 g smör
½ g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl (120 g) vetemjöl
- - - - - - - - - -
smör till formen
Ugnsvärme - 175 grader
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diametern. Jag tog en vanlig pajform.
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan.
Rör ner saffran.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret.
Rör om så att chokladen smälter.
Blanda ägg och socker i en skål.
Rör ner smörblandningen och vänd ner vetemjölet.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugen i ca 18-20 minuter.
Låt kakan kallna helt.
Servera gärna med hallon och grädde.
Etiketter:
Efterrätter,
Mjuka kakor
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)