söndag 21 juli 2013

Blåbärsmuffins med färskost

Dessa muffins är verkligen jättegoda! Synd att det bara blir 12 stycken.. Det här receptet har jag fått av vår dotter.

12 muffins

1 3/4 dl strösocker
1 ägg
75g smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
1 dl mjölk
100 g mörk choklad (50-70%)

Färskostkräm
200 g färskost, tex Philiadelphia
1 ägg
2 msk strösocker
1 msk vetemjöl
finrivet skal av 1 citron

1-2 dl blåbär

Ugnsvärme - 175 grader
Vispa socker och ägg vitt och fluffigt. Smält smöret och rör ner det i äggsmeten. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem tillsammans med mjölken i smeten. Vispa till en slät smet. Hacka chokladen fint och blanda till sist ner chokladbitarna.
Rör försiktigt samman ingredienserna till ostsmeten. Fördela muffinssmeten i formarna (pappersformar eller direkt i muffinsplåt). Fyll sedan resten av formen med ostkrämen. Tryck ner några blåbär i varje form.
Grädda i 175 grader i ca 15 min.