fredag 29 maj 2009

Mjuk pepparkaka


En god mjuk pepparkaka som är enkel att göra.

100 g smör/margarin
2 ägg
2 dl strösocker
1½ dl filmjölk
1½ tsk ingefära
1½ tsk nejlikor
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Smält matfettet och låt det svalna.
Smörj och bröa en 1½ liters sockerkaksform, avlång eller rund.
Vispa ägg och socker vitt och poröst med elvisp.
Tillsätt filmjölk, ingefära, nejlikor, bikarbonat och kanel. Blanda till en jämn smet.
Tillsätt vetemjöl och det smälta matfettet, Blanda till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Låt kakan stå i formen några minuter innan du stjälper upp den. Lägg formen över kakan medan den svalnar.