Det här frukostbullarna tycker jag du ska prova att baka.
20 stycken
2 1/2 dl mjölk
2 dl valfri müsli
50 g margarin
50 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 msk ljus sirap ellerhonung
10-11 dl vetemjöl special
2 dl valfri müsli
50 g margarin
50 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 msk ljus sirap ellerhonung
10-11 dl vetemjöl special
Ugnsvärme - 225 grader
Koka upp mjölk, müsli och margarin i en kastrull, låt det svalna till fingervarmt. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Blanda i müsliblandningen, salt, sirap/honung och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i 20 bitar. Rulla ut dem till bollar och lägg dem på plåtar, med bakplåts papper. Nagga med en gaffel. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 225 grader. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.
Koka upp mjölk, müsli och margarin i en kastrull, låt det svalna till fingervarmt. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Blanda i müsliblandningen, salt, sirap/honung och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i 20 bitar. Rulla ut dem till bollar och lägg dem på plåtar, med bakplåts papper. Nagga med en gaffel. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 225 grader. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.