måndag 19 januari 2009

Min knäckiga ananaspaj

Pajdeg
125 g smör/margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kallt vatten
Fyllning
420 g krossad ananas, utan spad
Toscasmet
1 dl hackade nötter
1 dl råsocker
1 msk mjöl
1 msk mjölk
Ugnsvärme - 225 grader
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform, helst med löstagbara kanter. Nagga med gaffel. Låt vila kallt ca 30 minuter.
Förgrädda pajen ca 8 minuter.
Bred ut ananasen i pajskalet.
Hacka nötterna grovt och lägg dem med de andra ingredienserna i en kastrull. Koka upp. Bred smeten över ananasen. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter, eller tills pajen fått fin färg.
Servera med grädde eller vaniljvisp.

1 kommentar:

  1. Den skulle säkert passa bra efter Helenas Gudomliga älggryta =)

    SvaraRadera