lördag 7 februari 2009

Bountykaka

VARNING! Dessa rutor är farligt goda, så se upp!
35 stycken

4½ dl socker
3 ägg
1½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4½ msk kakao
4 dl vetemjöl
225 g smält margarin
2,25 dl kokande vatten

Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt torrvarorna och därefter margarin och vatten.
Häll smeten i en långpanna, ca 30x40 cm.
Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt kakan svalna.

Smörkräm
225 g smält margarin
4 dl florsocker
2 ägg
3,75 dl cocosflingo

Smält margarinet och tillsätt resten i smeten. Vispa till en slät kräm och låt den svalna. Bred smeten på kakan, låt stå svalt en stund.

Smält 200 gram ljus blockchoklad med 1½ msk matolja. Bred chokladsmeten på kakan. Ställ kallt innan den skärs i rutor.

Lycka till!

4 kommentarer:

  1. Oh yes, dom är farligt goda!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vilken storlek på formen ska det vara till bountykakan kan du skriva svar i inlägget.
    Mvh / Madeleine

    SvaraRadera
  3. Sent om sidor så kommer det svar.
    Jag brukar använda en långpanna som är 30x40 cm.
    Ber om ursäkt, för slarvigt recept!

    SvaraRadera
  4. Supergod verkligen! Godaste kladdkakan någonsin blev det ;) tack! Fast bounty smakade det inte... Får nog ha i 3ggr så mycket av kokos smör o florsocker nästa försök ;) o köpa cloetta choklad att smällta ist för fazer.

    SvaraRadera