Jag har i den här pajen använt rabarber och tog råsocker och muscovadsocker som sötning, tog 2 msk extra socker än vad receptet visar.
6 dl blandade bär och frukter
1 msk maizena
2 msk socker till bären (ta lite mer om det är sura bär)
100 g smör
100 g mjöl
100 g socker till degen
100 g malt mandel eller riven kokos
1 st citron
1 tsk malen kanel, kardemumma eller ingefära
Ugnsvärme 200 grader
Tvätta och torka citronen och riv av och hacka skalet. Blanda mald mandel, socker och mjöl i en bunke. Lägg ner citronskalet och tillsätt kryddan.
Skär smöret i små kuber och blanda med mjölblandningen med hjälp av händerna. Det ska bli en grynig massa med smulor, så arbeta inte för länge, då blir den seg istället.
Blanda två matskedar socker med en matsked maizena.
Lägg bären i en pajform eller springform och strö över sockerblandningen.
Lägg sedan smulorna ovanpå bären och ställ in i ugnen.
Grädda i ca 20-25 minuter till ytan fått fin färg.
Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar