Den här kakan har fått sitt namn av att fyllningen, pluppas i.
1 kaka
150 g mjukt smör
2 dl strösocker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk matlagningsgrädde
Fyllning
50 g smält smör
100 mald sötmandel
1 msk ströbröd
1 msk matlagningsgrädde
1 1/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Smörj och bröa en rund form med actagbar botten, ca 25 cm i diameter.
Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget och rör om.
Blanda mjöl och bakpulver- Tillsätt mjölblandningen och grädde. Rör smeten slät och häll den i formen.
Fyllningen
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Mal sötmandeln och blanda ner i kastrullen med ströbröd, grädde, socker och vaniljsocker. Låt smeten stå 10 minuter och svälla
Klicka, pluppa, ut mandelsmeten i den första smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader, ca 40 minuter.
Gör fyllningen först, så den får stå och svälla medan du gör smeten.
Oj, så många goda recept du har på din blogg. Jag kommer att prova massor av recept och jag har lagt din blogg under favoriter. Hittade den genom Bloggtoppen!
SvaraRadera/Pinglan
Tingeling!
SvaraRaderaSkoj, att det finns någon med samma smak som jag!