Ca 30 stycken
Fyllning
50 g smör
½ dl sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering
Garnering
200 g ljus blockchoklad
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma.
Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Doppa kokosbollarna i chokladen (stick i en tandpetare så går det lätt att doppa dem utan kladd) och låt dem stelna på ett nytt bakplåtspapper.
Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Doppa kokosbollarna i chokladen (stick i en tandpetare så går det lätt att doppa dem utan kladd) och låt dem stelna på ett nytt bakplåtspapper.
Förvaras kallt!
dom ser smaskiga och goda ut ...
SvaraRaderaååh vad goda dom ser ut, är dom svåra att göra:)?
SvaraRaderaSupergoda och jag tycker de är enkla att göra.
SvaraRaderaLycka till!