tisdag 17 november 2009
Kardemummatryffel
Nu när det närmar sig jul, är det trevligt med hemgjord godis. Den här karemummatryffeln passar perfekt till en kopp kaffe efter maten.
Ca 30 stycken
1 dl vispgrädde
200 g mörk blockchoklad (70%)
½ msk florsocker
20 g mjukt smör
Att rulla tryffeln i
1 dl råströsocker
2 msk kardemumma
Koka upp grädden. Hacka chokladen och häll den i grädden och rör om så chokladen smälter. Smaka av med florsocker. Tillsätt smöret och rör om så chokladen blir jämn och blank.
Ställ i kylen några timmar så den stelnar.
Stöt kardemumman i en mortel och blanda den med råströsocker.
Rulla bollar av tryffeln och vänd dem i kardemummasockret.
Förvara dem i kylen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh, vilken fin blogg du har. Jag har tittat igenom vartenda inlägg och kommer garanterat att provbaka flera recept. Hit kommer jag gärna fler gånger. /A
SvaraRaderaUppskattade tryfflar som jag gav i "gåbortpåglöggmys"-present! Ett tips är att hälla ut tryffelsmeten i något lite lägre (typ långpanna) så man bara kan skära ut lagom bitar när det är dags. (Dvs. gör inte som jag gjorde, tvärtom!:-)) Underbar blogg! /Anne-Therese
SvaraRadera