Här doftar det härligt från dessa saffransbullar som jag smaksatt med vit choklad.
Ca 50-55 stycken
200 g smör
5 dl mjölk 3%
3 dl strösocker
1 pkt jäst
1 stk salt
2 pkt saffran (den är skitdyr iår!)
200 g smör
5 dl mjölk 3%
3 dl strösocker
1 pkt jäst
1 stk salt
2 pkt saffran (den är skitdyr iår!)
ca 14-16 dl vetemjöl
Fyllning
250 g vitchoklad
ca 100 g mjukt smör
strösocker
Pensling
Fyllning
250 g vitchoklad
ca 100 g mjukt smör
strösocker
Pensling
uppvispat ägg
pärlsocker
Ugnsvärme - 200 grader
Värm mjölk och smör till 37 grader. Smula jästen i en degbunke. Stöt saffran i en mortel med lite socker. Blanda degvätskan med jästen och tillsätt socker, salt, saffran och sedan vetemjölet lite i sänder tills du får en lagom tjock deg. Lät jäsa i ca 30 minuter.
Tag upp degen och dela den i två delar. Kavla ut till ca 50x30 centimeter. Bred på smör och strö över socker och vitchoklad. Rulla ihop från långsidan och skär skivor ca 2 cm, lägg i bullformar för att jäsa i ca 30 minuter.
Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda ca 12-15 minuter.
Låt bullarna svalna under duk.
Dom var jättegoda! Vi har bara 2 kvar, blir det påfyllning?
SvaraRadera