tisdag 22 december 2009

Västerbottenostpaj

Det här är en jättegod paj som passar bra att bjuda på som förrätt eller på buffébordet. Man kan göra en romsås som kan serveras till men det går lika bra med en grönsallad.

Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning
275-300 g västerbottensost
3 dl grädde
3 ägg
salt, peppar

Ugnsvärne - 200 grader
Blanda ihop pajdegen i en matberedare eller för hand och klä en rund springform ca 25 cm i diametern. Ställ kallt en stund, nagga den med en gaffel och grädda i 200 grader i 10 minuter.
Låt den svalna något och lägg västerbottensosten i pajskalet..
Vispa äggen och tillsätt grädden, salt och peppar.
Häll över osten och grädda i ca 25 minuter tills den fått fin färg och äggstanningen stelnat.

5 kommentarer:

  1. Vad gott med västerbottenostpaj! Det skall vi nog också göra till jul :)

    SvaraRadera
  2. Västerbottensost är härlig att ha i mat, vilken smak.
    Ha en riktigt God Jul önskar Birgitta

    SvaraRadera
  3. Verkar toppen letat länge ska fixa den här på fred då får du veta precis vad jag tror att den är smarrig

    SvaraRadera
  4. Elisabeth sa...
    Perfekt till kräftskivan

    SvaraRadera