Kalasgoda mazarinrutor som är enkel att göra.
35 stycken
300 g mjukt margarin
4½ dl strösocker
3 ägg
21/4 dl mjölk
100 g sötmandel
8 bittermandlar
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr
3 dl florsocker
2-3 msk lös hallonsylt
Ugnsvärme - 175 grader
Skålla och mal mandeln.
Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder, samt mjölken.
Blanda mandel med mjölet och bakpulvret och rör ner det detta i smeten, som sedan breds ut i en smord och bröad långpanna, ca 25x35 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Blanda florsocker och hallonsylt till glasyren.
När kakan kallnat, breds glasyren på och kakan skärs i ca 5x5 cm rutor.
Mazarinrutor låter som en bra idé, skulle kunna tänka mig en till eftermiddagskaffet nu...
SvaraRaderaMazarinrutor... när jag var liten bakade en av mammas väninnor alltid sådana. Dom är så goda! ska minsann baka dom en dag.Fin blogg du har, med massor av godsaker.
SvaraRadera