Ca 20 rutor
100 g smör
1½ dl florsocker
2 äggulor
1 ägg
rivet skal av ½ citron
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl krossad ananas, utan spad
Maräng
2 äggvitor
3/4 dl strösocker
ca 1 dl hackade nötkärnor
Ugnsvärme - 175 grader
Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt äggulorna, ägget och citronskalet.
Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ner. Vänd försiktigt ner ananaskrosset.
Häll smeten i en bakpappersklädd eller smord och bröad form (ca 18x28 cm).
Halvgrädda kakan i 10-15 minuter.
Vispa äggvitorna hårt och rör ner socker, vispa ytterligare till en fast massa.
Bred på marängmassan och strö över nötter.
Grädda ytterligare ca 10-15minuter.
Skär i rutor när kakan kallnat.
Åh vad smarrigt! Det här måste jag prova att baka! Maken och sonen är helt galna i ananas... och bakverk!! Tusen tack!!
SvaraRaderakram, Marita
Åh jösses så gott!
SvaraRaderaDet där såg gott ut, får mig att tänka på varmare breddgrader!
SvaraRaderaJa, nog skulle det vara skönt att lämna all snöskottning. Igår kom solen fram men idag såååå snöar det igen.
SvaraRaderaHa det så bra!
Kan bara hålla med. De ser jättegoda ut. Kan tänka mig att ananasen gör dem saftiga.
SvaraRadera