onsdag 17 mars 2010

Banansmulpaj

Den här pajen smakar precis som när man grillar bananer i folie på sommaren, fast godare.
Ca 6-8 portioner

Fyllning
4 bananer
2 msk farinsocker
2 msk smör
Smulpajdeg
125 g smör
1 dl strösocker
1½ dl havregryn
2 dl vetemjöl
------------
Ca 200 g blandad choklad hackad i stora bitar (ljus, vit och mörk efter tycket och smak).

Ugnsvärme - 200 grader
Skiva bananerna och stek dem i smör och farinsocker.
Lägg de stekta bananskivorna i botten. Fördela den hackade chokladen över och till sist smula över med smuldegen.
Grädda tills pajen fått fin färg.
Serveras ljummen med vaniljglass.

6 kommentarer:

  1. Den är jättegod!

    SvaraRadera
  2. Kommer inte ihåg om jag lämnat någon kommentar tidigare, så jag passar på att lämna en nu...du har i alla fall en jättefin blogg! Brukar kika in här med jämna mellanrum för att få lite ny inspriation. Du bakar så mycket smaskigt! Hälsningar Adina

    SvaraRadera
  3. Kul, att ni tittar in till mig!
    Jag kan lova att den här pajen är supergod.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  4. Wow! Jag avskyr bananer i ren form, men som varma är de goda..så jag ska prova denna! Tack! :)

    SvaraRadera
  5. Hohejoj sosjojälolvov! ;) Det är mycket krångligare att skriva än att prata rövarspråket! :D
    Jag gillar att baka, fast det blir mest matbröd nu för tiden. Gärna med surdeg!
    Må så gott!

    SvaraRadera
  6. Har aldig testat att göra smulpaj med banan, är nog enda frukten jag inte testat. Än så länge... För är det lika gott som grillade bananer så... :-)

    SvaraRadera