Lätt som en plätt, är det att göra den här efterrätten.
4 personer
4 äpplen
3/4 dl grovhackade hasselnötter
ca 100 g mandelmassa
Ugnsvärme - 200 grader
Halvera äpplena och gröp bort kärnhuset med en liten sked. Jag skalade äpplena.
Lägg äpplena på ett ugnsfat.
Strö lite hasselnötter i gropen efter kärnhuset.
Skär åtta skivor (ca 1 cm tjocka) av mandelmassan och platta till dem så att de täcker en halva var.
Strö på resten av de hackade nötterna och tryck fast dem lite.
Gratinera på nedersta falsen i ugnen i ca 15-20 minuter.
Servera dem ljummen med vaniljglass, grädde eller vaniljvisp.
Tack för tipset! ska prova i helgen, va' kul att "höra ifrån dig igen" har saknat dig! Ha en bra helg!!
SvaraRaderaÅh, himmel så gott!
SvaraRadera