Det här är en lättfixad efterrätt som jag gjorde förra helgen. Mums!
6-8 portioner
250-300 g hallon
100 g vit choklad
100 g smör/margarin
3 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
Ugnsvärme - 200 grader
Lägg hallonen i en ugnssäker form eller pajform. Hacka chokladen och strö över hallonen.
Blanda havregryn, socker och vetemjöl. Ta sedan i smöret och nyp ihop till en smuldeg med hjälp av fingrarna. Strö över hallonen och grädda, ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.
Servera vaniljvisp, grädde eller glass till pajen.
Det går utmärkt att byta ut hallonen mot tex blåbär, eller blanda.
Vilka smariga grejer på din blogg!
SvaraRaderaÅh, vad mumsigt!
SvaraRaderaOj, vad gott det låter. Hallon och vit choklad är en perfekt kombo. Och så havregryn dessutom. Jag älskar havre :o)
SvaraRadera//Linda