Det här nått du måste prova att baka! Jättegod!
8-10 bitar
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör
Fyllning
5-6 äpplen
3 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
1 dl hasselnötter
2 tsk kanel
Ugnsvärme - 175 grader
Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Tillsätt smöret och finfördela till en smågrynig massa. Tryck sedan hastigt ihop till en deg eller gör degen i en matberedare.
Smörj en rund form med löstagbar botten (ca 26 cm).
Tryck ut degen tunt i formen och ställ den i kylen 30 minuter.
Skala och riv äpplena grovt och lägg i formen. Täck det hela med en bit bakplåtspapper och förgrädda 10 minuter.
Gör under tiden resten av fyllningen.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vaniljsocker och creme fraiche till en slät massa.
Häll fyllningen över äpplena.
Hacka nötter och blanda dem med kanel.
Strö över nötblandningen.
Fortsätt grädda i samma ugnstemeratur, ca 30 minuter eller tills fyllningen stelnat.
Sätt gärna formen i en långpanna eftersom fett annars kan rinna ut i ugnen.
Serveras ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.
Låter som en himla god äppelkaka
SvaraRaderaJa den får jag nog lov att prova därför att det är ju "bara" 7 mil från min gård till Hemavan. Där har vi varit mycket och min äldste son är döpt i lilla kyrkan där...
SvaraRaderaJaha, lite hemlängtan har jag nog lyckats ta fram men det är inte konstigt för det är så vackert där runt Vilhelminatrakterna.:)
SvaraRaderaMums den måste jag prova att baka : ) cyber kram från Sofiabakar i Moskva
SvaraRaderaDet låter som en jättegod äppelkaka.
SvaraRaderaDen ser jätte god ut! =)
SvaraRaderaJa, det låter verkligen som en god kaka!
SvaraRaderaGår det att utesluta nötterna utan att det blir fel?
SvaraRaderaTrevlig helg.
Svårt att säga men testa att ta kokos istället för nötter, jag tror det funkar.
SvaraRaderaLycka till!
En klar favorit, svärsonen älskar den!
SvaraRadera