Gör egen Wienernougat, lätt!
ca 50 stycken100 g flagad mandel
250 g nougat
125 g mörk choklad
Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper.
Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna. Håll koll för det går fort tills den kan bli bränd. Låt den svalna.
Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten i vattenbad. När den smält helt, blanda om ordentligt och rör försiktigt ner den rostade mandeln.
Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i . Låt den stå minst 3 timmar att stelna.
Skär nougaten i avlånga bitar, ca 1,5x3 cm.
Förvara nougaten i kylskåpet.
Wienernougat är himla gott, tänkte göra det till jul i år
SvaraRaderaHej, du har väl inte missat min Bakbloggskarta som finns på min blogg. Säg till om du vill vara med, namn på bloggen + var du bor!
SvaraRaderaKram Karin
www.bagerskan.se
Låter jättegott! Har aldrig gjort det själv.
SvaraRadera