Den här pajen blev uppskattad. Mättande och den räcker till sex personer om man inte är allt för hungrig,
4-6 portioner
Pajdeg
Ugnsvärme - 200 grader
Pajdeg
4 dl grahamsmjöl
100 g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning
500 g potatis
250 g kålrot
200 g morot
1 gul lök
500 g köttfärs
2-3 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 krm timjan
200 g västerbottensost
3 ägg
1½ dl mjölk
1½ dl grädde
smör till stekningen
Ugnsvärme - 200 grader
Blanda grahamsmjöl och smör till en smulig deg. Tillsätt vatten.
Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten och på kanterna i en form med löstagbar kant, ca 24-26 cm diameter.
Ställ i kylen minst 30 minuter.
Skala potatis, kålrot och morot och skär allt tändsticksstora strimlor. Går lättast att göra i matberedare.
Skala och skiva löken.
Stek i omgångar rotsakerna i ett par minuter tills de börjar mjukna.
Fräs köttfärsen.
Blanda den med de frästa rotsakerna, salt, peppar, timjan och grovt riven västerbottensost.
Lägg allt i formen.
Vispa samman ägg, mjölk och grädde och häll över pajen.
Riv eventuellt lite extra ost överst.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt stå cirka 10 minuter före servering.
God fortsättning!
SvaraRaderaUnderbart gott med paj! Tack för tipset:-)
SvaraRaderaGod fortsättning!
Låter gott med rotfrukter i pajen. Jag gillar paj och är alltid intresserad av nya recept. :-)
SvaraRaderaHej och god fortsättning! Tack för svaret på marsipanfrågan! Hoppas du får en härlig nyårsafton!
SvaraRaderaHälsningar Musqot
Hoppar in här för att önska er en riktigt gott nytt år!
SvaraRaderaKram!
Önskar er alla ett gott slut och ett gott nytt år!
SvaraRaderaIngrid