
Ca 12 bitar
150 g smör/margarin
1 dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
ca 300 g rabarber
½ dl råsocker
½ dl hackade nötter
Ugnsvärme - 175 grader
Rör matfet och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget och mjölet blandat med havregryn. Blanda väl.
Bred ut smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1-1½ liter.
Skär rabarbern i tunna bitar och lägg över kakan.
Strö över nötter och råsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 50- 60 minuter.
Servera grädde eller vaniljvisp till.
Ser gott ut :)
SvaraRaderaUnderbart. Jag hade nämligen tappat bort mitt recept, som jag tror var precis så här. Tusen tack
SvaraRaderaMums! Vad gott. :-)
SvaraRaderaJa, man får passa på att frossa i rabarber medan de växer. Men det är ju så gott.
SvaraRaderaser mumsigt ut :) man skulle kunna ersätta med tex äpplen?
SvaraRaderaJa, äpplen och varför inte blåbär blir nog jättegott också.
SvaraRadera