Med en klick grädde blir den här rulltårtan som en bakelse.
1 rulltårta
Kolakräm
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
½ dl mörk sirap
2 msk kakao
Tårtbotten
3 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
½ dl potatismjöl
lite strösocker till bakplåtspapperet
2 dl färska hallon eller frysta som tinas och får rinna av.
Till servering
2 dl vispgrädde
hallon
Ugnsvärme - 225 grader
Börja med kolakrämen. Blanda grädde, socker, sirap och kakao. Låt koka tills blandningen har tjocknat och nått 175 grader. För mig tog det ca 7 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver, kakao och potatismjöl. Sikta blandningen över äggvispet och vänd runt med luftiga tag till en jämn smet.
Bred ut smeten i en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper..
Grädda i ca 8 minuter.
Stjälp upp rulltårtan direkt på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort bakplåtspappret som kakan gräddats på.
När kakan svalnat bred ut kolakrämen över, strö sedan hallon över och rulla ihop från långsidan.
Ställ svalt så den kallnar.
Servera gärna med en klick lättvispad grädde och några färska hallon.
Ett spännande recept igen. Måste prova
SvaraRaderaI morgon dras vinnaren av Lykka-tävlingen och inte många är med och tävlar. Det enda du behöver gör är att blogga om din favoritprodukt bland alla smarta köksredskap dom har, och sedan lämna en liten kort motivering till varför just DU ska vinna. Med så få deltagare är det stor chans att du blir den lyckliga vinnaren av 400 kronor presentkort hos www.lykka.se :) Kika in och delta: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2012/may/tavling-vinn-presentkort-hos-lykkase.html
SvaraRaderaDe här ser jättegoda ut! :) Nu har jag något att göra i helgen ;)
SvaraRaderaÅ vadfin den ser ut!!
SvaraRaderaEfter googling hittade jag hit. Verkar jättegott, men vet du om det smakar lika bra om man haft den i frysen?
SvaraRadera/Teresia
Det mesta smakar nog allra bäst när det är nybakat, men det går utmärkt att frysa rulltårtan.
SvaraRaderaLyck till!