En god och lättbakad paj.
Ca 6 portioner
500 g blåbär eller blåbär-hallon
½ dl strösocker
1 msk potatismjöl
50 g vit choklad
Smuldeg
3½ dl vetemjöl
125 g smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
Serveras med
grädde, vaniljsås eller glass
Ugnsvärme - 200 grader
Blanda bär, socker och potatismjöl och lägg i en pajform, 24 cm i diameter.
Hacka och strö över vit choklad.
Smuldeg: Blanda mjöl, smör, socker och sirap. Nyp ihop till en grynig massa och fördela över bären.
Grädda i 20-30 minuter. Pajen ska få lite färg.
Servera med grädde, vaniljsås eller glass.
Receptet kommer från Hemmets joural.
Smulpajer är så goda. Gott med vit choklad också. Kram
SvaraRaderaHur smakade pajen? Fungerade blåbär och vit choklad ihop? /Urban
SvaraRaderaPajen var god! :)
SvaraRadera