tisdag 21 juli 2009

Solskensbullar

Låt dessa bullar förgylla din kaffestund!
24 stycken

1 paket jäst
00 g smör/margarin
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl vit sirap
2 tsk stött kardemumma
ca 9 dl vetemjöl
Fyllning
2 dl marsankräm
Pensling
1 ägg
Garnering
50 g smält smör eller margarin
1½ dl strösocler

Gör vaniljkrämen och låt den svalna.
Gör bulldegen, på vanlig vis och låt den jäsa 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar och rulla ut till längder. Dela varje längd i tolv bitar som rullas till bollar. Lågg dem på bakplåtsklädda plåtar för att jäsa i 15 minuter.
Häll vaniljkrämen i en spritspåse.
Gör en grop i varje bulle och fyll med kräm. Låt bullarna jäsa ytterligare 10 minuter.
Värm ugnen till 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugen i ca 5-10 minuter.
Låt bullarna svalna på galler under duk.
Efter gräddningen penslas bullarna med smält smör/margarin och doppas i strösocker.
Ska bullarna frysas in, så vänta med att pensla med smör och strösockret tills serveringen.

1 kommentar:

  1. Tack för bullarna. De var väldans goda och gick åt i ett nafs!

    SvaraRadera