Botten
3 st ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk grädde
2 tsk pulverkaffe
Fyllning:
250 g mascarpone
2 st äggulor
3 msk florsocker
3 st ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk grädde
2 tsk pulverkaffe
Fyllning:
250 g mascarpone
2 st äggulor
3 msk florsocker
1 dl starkt kaffe
1 msk amaretto eller konjak
1 msk amaretto eller konjak
Sätt ugnen på 250 grader
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och salt. Rör ihop grädde och kaffepulver (micra 10 sek så går det lättare) och rör i.
Bred ut smeten i en långpanna (30x40), klädd med bakplåtspapper. Sätt in och grädda kakan mitt i ugnen i 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort pappret (som den gräddats på).
Vispa försiktigt mascarpone, äggulor och florsocker så det blir krämigt. Blanda kaffet med Amaretto eller konjak. Pensla ut kaffet över kakan och bred sedan på mascarponeblandningen.
Rulla ihop till en rulltårta och ställ den kallt åtminstone någon timme innan den skärs upp.
Servera med en klick grädde och lite jordgubbar, hjortron eller choklad!
Bred ut smeten i en långpanna (30x40), klädd med bakplåtspapper. Sätt in och grädda kakan mitt i ugnen i 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort pappret (som den gräddats på).
Vispa försiktigt mascarpone, äggulor och florsocker så det blir krämigt. Blanda kaffet med Amaretto eller konjak. Pensla ut kaffet över kakan och bred sedan på mascarponeblandningen.
Rulla ihop till en rulltårta och ställ den kallt åtminstone någon timme innan den skärs upp.
Servera med en klick grädde och lite jordgubbar, hjortron eller choklad!
Mycket gott, speciellt med grädde och choklad till!
SvaraRaderaDen måste du göra flera gånger!
SvaraRaderaGu så gott!
SvaraRaderaHar lagt till receptet till min "att göra-lista"! Låter verkligen jättegott!
SvaraRadera/Susie