En ny variant på tigerkaka, men den här är mycket godare.
1 kaka
1 kaka
200 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
1 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
2 msk kakao
100 g (1,5 dl) Marianne godis
Smörj och bröa en 1,8 liters rund form. Vispa det mjuka smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen ett i taget och blanda samtidigt. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver och vaniljsockerblandningen turvis med gräddfilen. Blanda smeten jämn.
Smörj och bröa en 1,8 liters rund form. Vispa det mjuka smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen ett i taget och blanda samtidigt. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver och vaniljsockerblandningen turvis med gräddfilen. Blanda smeten jämn.
Ta hälften av smeten åt sidan i en annan skål och sikta kakaopulvret och blanda i Mariannekrosset. Lägg med en sked hälften av den ljusa degen på botten av kakformen. Tillsätt den mörka degen och sätt till sist resten av den ljusa degen i formen. Stick i degen med en gaffel så att ränderna blandas lite. Grädda i 175° i nedre delen av ugnen i ca 60 min. Vänd kakan upp och ned då den har svalnat lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar