Glömde att ha i kardemumma i degen, så jag tillsatte det i smörkrämen istället.
Ca 35 stycken
150g smält smör
2 dl mjölk
½ dl strösocker
70 g jäst
½ tsk salt
1½ tsk kardemumma
2 ägg
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning
5 dl marsankräm (4dl mjölk+pulver)
Smörkräm
100 smör
1½ dl strösocker
1 msk ljus sirap
Ugnsvärme - 225 grader
Gör bulldegen och låt den jäsa i 15 minuter.
Gör marsiankrämen under tiden och låt den svalna.
Dela degen i två delar och platta ut den ena i en bakplåtsklädd långpanna (30x40 cm).
Bred ut marsankrämen över degplattan.
Kavla ut den andra halvan och bred ut smörkrämen och rulla ihop från långsidan. Dela i 35 bitar (rulltårtsbitar)och lägg på marsiankrämen.
Låt jäsa i 30 minuter.
Grädda i ca 15 minuter.
Skär i rutor när den kallnat.
Pudra ev. över florsocker eller rör ut florsocker i några droppar vatten och ringla över bullarna vid servering.
butterkaka är jätte gott! Detta var ett anorlunda recept från de vi brukar gå efter och verkar mycket godare! :)
SvaraRaderaTack för ditt besök på min sida!
SvaraRaderaDen här varianten på butterkaka ser så läcker ut, måste prova baka den nån gång.
Ha de' bra!
/Rita
Hejsan, vilken trevlig sida :) Ha det så gott
SvaraRaderaKram Lena
Hejsan!
SvaraRaderavisst är blommor underbara....och kakor likaså...mums!
HA en bra vecka!
MiaMaria
oj oj oj var har man hamnat nu för en mumsig sida, här finns ju massa gottit ju
SvaraRaderahit kommer jag fler gånnger
må så gott
kram Jeanette
Denna buterkaka ser mycket god ut! låter som ett bra recept, måste pröva det någon dag!
SvaraRaderaButterkaka, oh my god vad gott! :)
SvaraRaderaDu har en fin sida verkligen och jag kommer garanterat tillbaka :)
ha en fin dag!
Tack alla, vad glad jag blir!
SvaraRadera/Ingrid
Bakade den här butterkakan idag och den var precis lika god som jag trodde den skulle vara! Ett jättebra recept! Fikagästerna som kommer imorgon lär inte bli besvikna :) Har bakat flera kakor som jag hittat recept på här och de har alla varit jättegoda! Tack för att du delar med dig av det goda :) Trevlig helg!
SvaraRadera