2 limpor
ca 750 g vetemjöl special
1 pkt jäst
75 g hackade valnötter
2 msk olivolja
2 msk honung
5 dl kall mjölk
2 tsk salt
1 tsk matättika
Pensling
1 uppvispat ägg
flingsalt
1 pkt jäst
75 g hackade valnötter
2 msk olivolja
2 msk honung
5 dl kall mjölk
2 tsk salt
1 tsk matättika
Pensling
1 uppvispat ägg
flingsalt
Ugnsvärme - 225 grader, samt 190 grader
Koka valnötterna på svag värme i olivoljan ett par minuter.
Häll upp mjölken i degbunken, slå på nötoljan, ättikan, honung och saltet. Blanda väl och tillsätt mjölet fortsätt blanda ett par minuter.
Ta upp degen och dela den i två delar vrid eller forma degen till limpor och lägg i smorda avlånga bakformar.
Låt jäsa i minst en timme under bakduk.
Pensla bröden med ägg och strö på lite flingsalt.
Grädda mitt i ugnen 225 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 grader och fortsätt grädda i 20 minuter. Verkar brödet få för mycket färg på ytan, lägg då folie över bröden.
Koka valnötterna på svag värme i olivoljan ett par minuter.
Häll upp mjölken i degbunken, slå på nötoljan, ättikan, honung och saltet. Blanda väl och tillsätt mjölet fortsätt blanda ett par minuter.
Ta upp degen och dela den i två delar vrid eller forma degen till limpor och lägg i smorda avlånga bakformar.
Låt jäsa i minst en timme under bakduk.
Pensla bröden med ägg och strö på lite flingsalt.
Grädda mitt i ugnen 225 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 grader och fortsätt grädda i 20 minuter. Verkar brödet få för mycket färg på ytan, lägg då folie över bröden.
Låt bröden svalna på galler utan bakduk.
Hejsan!
SvaraRaderaJag ska baka en tårta till min kompis när hon fyller år. Då har hon självklart valt ut den finaste tårtan hon kunde hitta. Det är en stor marsipan rosett på tårtan som står upp eller vad man ska säga, har du någe tips på hur man kan göra rosen stel?
Svar: Okej!
SvaraRaderaJag kan inte hitta hennes blogg, vad är adressen? :)
Kikar tillbaka och tackar för kommentaren! Här fanns också massa smaskiga saker! :)
SvaraRadera