söndag 3 januari 2010

Päronpaj

Enkel att göra och dessutom jättegod. Päron och havretosca tillsammans kan inte bli fel. Jag blandade riven mandelmassa i grädden och serverade det till pajen.
6-8 portioner

2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
½ dl sirap
½ dl grädde
150 g smör
1 stor burk konserverade päron
kokosflingor

Ugnsvärme - 175 grader
Smörj en pajform.
Hacka päronen och lägg i botten på pajformen.
Smält smöret.
Blanda alla ingredienserna i en skål och häll över smöret och blanda om.
Bred smeten över päronen och strö över kokos.
Grädda i 25 minuter.
Låt svalna och servera vaniljsås, grädde eller glass till.

7 kommentarer:

  1. Vad gott! Är dålig på att använda päron men detta måste jag ju prova!!

    SvaraRadera
  2. Så fantastiskt gott. Päronpaj är en riktig höjdare.

    God fortsättning på det nya året!

    SvaraRadera
  3. Ja, det låter verkligen jättegott!

    SvaraRadera
  4. Så läckert det låter. Kommer testas så snart som möjligt! Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  5. Tack för ett supergott recept! Hittade det när jag googlade efter päronpaj. Vi har nu ätit pajen med vaniljvisp efter kräftor och hela familjen ger den 10 av 10 poäng:-)
    Hälsningar från Annika i Malmö

    SvaraRadera
  6. Jag gillar också den här pajen.

    SvaraRadera
  7. Hade gärna sett ett recept med färska päron istället för konserverade.. Ska testa ditt, med färska päron och lite mer socker runt dem..

    SvaraRadera