En frisk och god efterrätt som passar till påsk.
4 portioner
2 dl polkagrisar
2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
4 digestivekex
2 msk smält smör
2½ dl kesella 10%
1-2 msk färskpressad lime
Stöt polkagrisarna i en mortel. Ta undan lite till garnering.
Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
Smula digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
Blanda den vispade grädden med kesella och den smälta chokladen. Rör ner polkagriskrosset. Smaka av med limejuicen.
Lägg digestiveblandningen i botten på 4 glas. Fördela gräddblandningen över. Ställ i kylen några timmar.
Garnera med polkagrisar.
TIPS!
Man kan ta 6 digestivekex och 3 msk smör i stället för som det står i receptet. Det blir ganska mycket gräddkräm, så jag tycker det blir för mycket till 4 portioner, utan räcker till 6 portioner.
Det där ska jag prova att göra till påsk.
SvaraRaderaTack, för receptet!
Åh, så gott! Det skulle definitivt förgylla vår påsk:-)
SvaraRaderaÅH, sikka mumsiga recept och härliga foton :) denna blogg kommer inspirera mig!
SvaraRaderaLåter ju sjukt gott!
SvaraRaderaJättegott! Jag var i Gränna i helgen och köpte upp mg på ett lager med polkagrisar. Provade att göra en variant av den här moussen, jag tycker det är riktigt gott, får se vad familjen tycker ;)
SvaraRadera