onsdag 21 april 2010

Godaste kladdkakan

Världens ljuvligaste kladdkaka som smakar som en blandning mellan kladdkaka och tryffel.
Enkel att göra och och försvinnande god. Receptet kommer från ''Skorpan''.

Ca 10-12 bitar
250 g mörk choklad (70%)
200 g smör
2 3/4 dl strösocker
5 ägg
½ msk vetemjöl
Ugnsvärme - 180 grader
Bryt chokladen i bitar och smält i micron tillsammans med smöret.
Rör ner sockret och låt svalna lite.
Vispa ner äggen ett i taget. Rör sedan ner vetemjölet.
Häll i en rund form med löstagbara kanter ca 25 cm i diameter.
Grädda i 22 minuter.
Låt svalna och ställ sedan den i kylen ett par timmar eller över natten.
Pudra florsocker över innan servering.
Servera grädde och bär till.

4 kommentarer:

  1. Jag älskar kladdkaka! Har inte ätit det på länge, och jag vet inte när det blir en nästa gång, men ändå. Kladdkaka är bäst!

    SvaraRadera
  2. Det här ska jag visa Sofia.
    Hon älskar att baka (och äta) kladdkakor.
    Och visst är det gott?
    Ha en bra dag och kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Men HEJ! Att du hade en blogg, det visste inte jag? Kul!
    Ha en fin dag!
    Hälsningar Mona (Jan-Eriks Mona)

    SvaraRadera
  4. Blandning mellan kladdkaka och tryffel kan ju bara inte vara fel :-)

    SvaraRadera