onsdag 7 april 2010

Husumbröd

Finns det nått godare än mjukt tunnbröd, bakat i en äkta bagarstuga?
Det kavlas ut till samma tjocklek som tunnbröd men det här blir mjukt och det går att rulla ihop. Perfekt att fylla med gott pålägg och ta med på utflykten.
Ca 55 stycken

5 liter mjölk (3%)
1 dl sirap
½ kg grahamsmjöl
5 dl havregryn
1 paket jäst
½ påse hjortonssalt
2 påsar rågsikt
vetemjöl
anis och fänkål

Gör degen och blanda i vetemjöl till en lagom tjock deg. Låt jäsa i två timmar.
Hur man bakar ut dem kan du läsa om i de andra recepten jag har.
Lycka till!

6 kommentarer:

  1. Nybakt tunnbröd är verkligen det bästa som finns!

    SvaraRadera
  2. Tack för din härligt varma kommentar, den värmde!! Ja, att baka är en riktigt rolig hobby, eller hur! *ler*

    Kram Karin

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Nu har tävlingen satt igång! Var med och avgör vilket bakverk som ska bli Cake of Sweden 2010. Det vinnande bakverket kommer representera Sverige på världsutställningen i Shanghai. Personen bakom det vinnande receptet (+ en vän) bjuds på fika på utställningen. Självklart med boende och resa inkluderat.

    Pssst.. Det recept med flest röster går till final. Ju fortare du skickar in ditt recept desto fler hinner rösta på det. ;)

    Kika in på http://cakeofsweden.se

    Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Missa inte tävlingarna i min blogg!
    Man kan vinna ett halsband, coola bakverk från Bombadill och mircrogrepp-vantar från Nyttadesign!

    http://www.annatipsar.blogg.se

    Lycka Till!

    SvaraRadera
  5. Riktigt gott ju!! Duktig du är, måste ta massa tid ju.!

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Hoppas rågbödet blir bra, är super gott :). Mycket bra recept du här, ska nog prova några :) ha det gott.
    Mvh Maria

    SvaraRadera