söndag 4 april 2010

Ingeborgs dubletter

De här kakorna smälter i munnen som en vacker dröm. Det är ett gammalt recept som jag fått av Ingeborg.
Ca 40 stycken

200 g mandel
4 äggvitor
200 g florsocker
Kräm
100 g mjukt smör
2 äggulor
1 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker

Ugnsvärme - 175 grader
Skålla och mal mandeln. Låt gärna mandeln ligga en stund och torka lite.
Vispa äggvitorna och tillsätt florsocker lite i sänder och vispa till en hård massa. Tillsätt mandeln. Låt vila ett par minuter.
Klicka ut ungefär en rågad tesked på bakplåtsklädda plåtar och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Krämen. Vispa äggulorna och tillsätt smöret i klickar. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och vispa till en fin kräm.
Bred krämen mellan kakorna.

4 kommentarer:

  1. Å, så gott det ser ut!

    SvaraRadera
  2. så häliga gott ut!!
    Glad påsk

    SvaraRadera
  3. Så fina och härliga de ser ut.! Man kanske kunde ha snörkräm med mockasmak emellan istället?! Vore finfint ju.!:-)

    SvaraRadera
  4. Riktigt goda såg de ut, så roligt med nya tips och idéer.
    Önskar dig en trevlig helg.

    SvaraRadera