Pajskal
3 dl vetemjöl
150 g smör
2-3 msk kallt vatten
Fyllning
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grillad kyckling
ca ½ påse riven västerbottenost
1-2 tomater eller 10 cocktailtomater
3 ägg
2 dl cremé fraiche
salt och peppar
Ugnsvärme - 200 grader
Gör pajdegen och lägg den i kylen en stund.
Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda 10 minuter.
Tärna paprikan och bryn lätt i stekpanna.
Rensa kycklingen och skär den i bitar.
Lägg paprika i botten på den förgräddade pajskalet. Lägg sedan på kyckling och västerbottenost.
Blanda ihop ägg och cremé fraich, salta och peppra.
Häll över fyllningen och dekorera med tomater.
Grädda i ca 35 minuter eller tills stanningen stelnat.
Servera sallad och gärna en kall öl till detta.
Den här ska jag ta och njuta av kommande fredag! Du har alltid så bra recept - tack!
SvaraRaderaDu är då sååå snäll, Pysselfarmor!:)
SvaraRaderaHittade detta recept för några veckor sen, vår favoritpaj för tillfället! Så tack! Vi har lagt till bacon, lök, broccoli mm och idag tänkte vi förutom det prova att ha i soltorkade tomater. Mvh Carolina
SvaraRadera