Ca 18 stycken
100 g mjukt smör
2 dl rörsocker
2 ägg
1 påse saffran + en sockerbit
2 dl filmjölk
1 dl russin
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Ugnsvärme - 200 grader
Vispa smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt äggen, ett i taget.
Stöt saffran med en sockerbit i en mortel och häll i smeten.
Blanda ner mjöl, bakpulver och russin, blanda om.
Häll i filmjölken och rör om till en jämn smet.
Häll smeten i bullformar upp till en tredjedel.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Saffran som är så gott :-)
SvaraRaderaJa de är underbara, jag brukar ofta göra dessa muffins. Jag brukar använda rörsocker, det blir jättesmarrigt!
SvaraRaderaJag har fått ett tips om att ställa in smeten i kylskåpet innan jag klickar ut den i formarna och det har visat sig att muffinsarna jäser bättre och får finare form, så jag tänkte fråga dig, som är ett riktigt bakproffs, om du vet varför det det blir så?
Ha en härlig kväll och njut att de goda muffinsarna!
Hälsningar Musqot
Haha, proffs är jag då inte!
SvaraRaderaAtt man ska ställa in smeten i kylen, har jag inte hört förrut. Det ska jag testa, så tack för tipset!
Ha det bra!
Ingrid
Saffran i alla former är verkligen jul!
SvaraRaderaJag brukar göra saffransbullar med fyllning av smör, mandelmassa och rivet apelsinskal. Saffransskorpor är en annan favorit...är nog dags att börja baka snart!
Kram
Mums... låter riktigt juligt och gott. Har aldrig testat saffran i muffins, men det kan ju bara inte bli fel.
SvaraRaderaSaffran är aldrig fel så här års.
SvaraRaderaMåste nog testa dem.
Halkade in på din blogg av en händelse och ser att du har vädret för Husum inlagt. Jag kommer själv från Godmersta men flyttade söderut för snart 45 år sedan. Tillbringar fortfarande varje sommar i Godmersta.
Alice
Ja, testa gärna med kylskåpstipset! Hör gärna av dig om du tyckte det blev bättre eller inte.
SvaraRaderaHa en härlig helg!
//m
(Jag ser dig som profffs;)