Ca 35 stycken
150 g smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1½ dl strösocker
1 tsk salt
1 ägg
ca 850 g mjöl
Fyllning
4 msk smör
4 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Till pensling och garnering
1 ägg
pärlsocker
Ugnsvärme - 250 grader
Smält smöret.. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt.
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över degvätskan och rör om tills jästen är löst.
Tillsätt socker, salt, ägget och vetemjölet. Blanda ihop till en smidig deg.
Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.
Knåda degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär kaka 40x60 cm.
Bred på fyllningen på hälften av kakan och vik över den andra halvan från långsidan.
Skär ca 1 cm breda bitar, som formas till bullar. Vrid först remsan och sedan snurra den runt till en typ blomma och lägg slutet på remsan på undersidan.
Lägg bullarna på bakplåtsklädda plåtar för att jäsa ca 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö pärlsocker på.
Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
Tack för middagstipset! Blev verkligen uppskattat! Kram.
SvaraRaderaSkoj, att det blev uppskattat!
SvaraRaderaKram!
Ingrid
De är jättegoda!
SvaraRaderaRoligt, sitter med Kaklexikon från Allas veckotidning år 1993, efter min mamma och förstod inte riktigt hur Ingers bullar ska se ut. Tack för dina fina bilder. Här ska bakas. //Monica
SvaraRaderaSuveränt goda bakat och ätit i många år
SvaraRadera