måndag 6 december 2010

Polkamaränger

Superenkla maränger med vacker färg och frisk smak.
Ca 30 stycken

4 äggvitor
1½ dl strösocker
2 droppar pepparmyntsolja
4 droppar röd hushållsfärg

Ugnsvärme - 125 grader
Häll äggvitorna i en torr bunke. Det är viktigt att bunken är torr och fettfri för att det ska bli skum av äggvitorna.
Häll i ½ dl av sockret och vispa med elvisp tills du har fått ett hårt skum.
Vänd ner resten av sockret och pepparmyntsoljan.
Tillsätt hushållsfärgen och rör försiktigt några varv så att det blir "polkaränder" i smeten.
Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Stäng ugnsvärmen och ställ luckan på glänt, låt marängerna kallna i ugnen.

6 kommentarer:

  1. Åh dom ser jättegoda ut!!

    Kram Kamila

    SvaraRadera
  2. Kladdkakan med pepparkaksfrosting måste jag pröva, tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Så gott det låter med polkamaränger

    SvaraRadera
  4. Smart att ha i pepparmyntsolja! Det blir nog supergött!
    Jag hade bara karamellfärg i mina;)

    SvaraRadera
  5. Var bara försiktig med pepparmyntsoljan för den ger kraftig smak. Max 2 droppar!
    Den finns i alla fall att köpa på Apoteket.

    SvaraRadera
  6. Aha, tack för tipsen, både för mängden och var man kan köpa dem!!
    //M

    SvaraRadera