Superenkla maränger med vacker färg och frisk smak.
Ca 30 stycken
4 äggvitor
1½ dl strösocker
2 droppar pepparmyntsolja
4 droppar röd hushållsfärg
Ugnsvärme - 125 grader
Häll äggvitorna i en torr bunke. Det är viktigt att bunken är torr och fettfri för att det ska bli skum av äggvitorna.
Häll i ½ dl av sockret och vispa med elvisp tills du har fått ett hårt skum.
Vänd ner resten av sockret och pepparmyntsoljan.
Tillsätt hushållsfärgen och rör försiktigt några varv så att det blir "polkaränder" i smeten.
Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Stäng ugnsvärmen och ställ luckan på glänt, låt marängerna kallna i ugnen.
Åh dom ser jättegoda ut!!
SvaraRaderaKram Kamila
Kladdkakan med pepparkaksfrosting måste jag pröva, tack för tipset!
SvaraRaderaSå gott det låter med polkamaränger
SvaraRaderaSmart att ha i pepparmyntsolja! Det blir nog supergött!
SvaraRaderaJag hade bara karamellfärg i mina;)
Var bara försiktig med pepparmyntsoljan för den ger kraftig smak. Max 2 droppar!
SvaraRaderaDen finns i alla fall att köpa på Apoteket.
Aha, tack för tipsen, både för mängden och var man kan köpa dem!!
SvaraRadera//M