Till 450 g mandelmassa
4 dl sötmandel
4 dl florsocker
ca 2-3 msk äggvita, det blir ungefär en äggvita
Skålla mandeln.
Häll mandel och florsocker i en matberedare. Tillsätt lite äggvita i taget och kör ihop till en fast klibbig massa. Har du ingen matberedare så mal mandeln först och vispa med elvisp.
Lägg massan på ett bakplåtspapper och forma till en längd med hjälp av papperet. Förvara mandelmassan i plastfolie eller plastpåse.
Går bra att frysa.
Så mycket godare och bättre än köpt!
SvaraRaderaMin man har bestämt att det blir egengjord mandelmassa till semlorna i år och det kan jag hålla med om, det blir godare. :-)
SvaraRaderaJag har just nu en tävling i min blogg där du kan vinna fina porslinsformar från Ib Laursen/Mynta-serien.
SvaraRaderaVälkommen att delta!
http://fiaofsweden.blogg.se/?tmp=01224019
Perfekt!
SvaraRadera