Den här rulltårtan är jättegod men det blev inte så fint rullad pga att jag lagade mat samtidigt och den fick ligga för länge innan jag rullade den.
1 rulltårta
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1 krm salt
1 msk rivet apelsinskal
1 msk smör- & rapsolja
1 finriven morot, ca 100 g
Fyllning
50 g mjukt smör
200 g naturell färskost
3 dl florsocker
rivet skal från 1 apelsin
Ugnsv- 225 grader
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, salt och apelsinskal i en skål och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smör- & rapsolja och riven morot.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 25x35 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
Strö strösocker på ett smörpapper och vänd upp kakan på papperet. Ta försiktigt loss papperet.
Fyllning: Blanda mjukt smör, färskost, florsocker och rivet apelsinskal och bred över kakan. Rulla ihop från långsidan. Linda in kakan i smörpapper och förvara i kylen fram till servering.
Apelsi och kanel, låter jättegott! Spännande med färskost i krämen. Det har jag aldrig prövat. Får nog bli ett provbak!
SvaraRadera// Anna-Lena
Åh så gott! Som en morotskaka fast rulltårta.
SvaraRaderaOoh ser härligt ut!! Måste prova någon dag!
SvaraRaderaMm, gott! :)
SvaraRadera