Jättegod småkaka som de flesta gillar.
ca 50 stycken
300 gr bregott (en liten ask)
1½ dl socker
2½ dl majsenamjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Ugnsvärme - 175 grader
Vispa bregott och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda de övriga ingredienserna och rör ihop till en jämn smet. Klicka ut i små pappersformar, ca halva formen.
Grädda mitt i ugnen ca 15- 20 minuter. De pöser först upp och sedan sjunker ihop något mot slutet och ska ha fin gyllende färg.
Jag har sett detta recept men aldrig testat det, låter allt som en god kaka
SvaraRaderaEnkelt och gott!
SvaraRaderalåter som perfekta kakor
Trevlig Söndag
http://pernillawahlgren.se/jennys-matblogg
vilken sorts bregott har du använt ? den gröna? Låter som en god kaka/ soliga hälsningar från Småland
SvaraRaderaJag använder normalsaltat.
SvaraRaderaLycka till!
Kan man byta ut maizenamjölet mot potatismjöl?
SvaraRaderaDet kan jag inte svara på, men ev kan man göra en halv sats och testa.
SvaraRaderaHälsningar
Ingrid
Okej, tack så mycket för svaret! :) Bregottkakor är ju bland de godaste kakorna :)
SvaraRadera