En god sockerkaka som håller sig safig länge. Passa på att baka den när man har bananer som blivit övermogen och inte ser så goda ut att äta.
En avlång sockerkaksform
3 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk malen kanel
½ dl mjölk
2 mogna bananer
100 g hackad mörk choklad
ev. kan man även ta 1 dl hackade valnötter
Ugnsvärme - 175 grader
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och rör ner i smeten.
Mosa bananerna och rör ner tlllsammans med mjölk och hackad choklad.
Häll smeten i en smord och bröad avlång sockerkaksform.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Kolla med en sticka att den är färdiggräddad.
Banankaka är gott och med choklad i gör den snäppet godare :)
SvaraRadera