En ny variant på biskvier som bakas i små pappersformar. Det är första gången jag bakar biskiverna men jag kan lova att de blev goda.
Ca 25 stycken.
Botten
200 g sötmandel
3 dl florsocker
2 äggvitor
Kräm
150 g smör/margarin
1½ dl mörk muscovadoråsocker
1 msk kakao
2 äggulor
Glasyr
150 g blockchoklad, ljus eller mörk av bra kvalitet
2 msk kokosfett eller 1 msk neutral olja
Ugnsvärme - 200 grader
Mal mandeln. Blanda mandel och florsocker. Tillsätt äggvitorna och arbeta samman till en slät smet,
Skeda upp smeten i små kakformar av papper. Grädda mitt i ugen i ca 15 minuter. Låt kallna.
Krämen
Rör matfett och muscovadoråsocker smidigt. Sikta ner kakao och rör i äggulorna. Blir bäst om man använder elvispen. Fördela fyllningen på bottnarna. Ställ in kakorna i fryen i 30 minuter.
Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad. Doppa krämen på kakorna i den smälta chokladen.
Ställ in kakorna i kylskåpet för att svalna. Förvaras svalt.
Nu var det länge sedan jag bakade. Vilken tur att din blogg finns. Förvaras svalt! Är det aktuellt?
SvaraRaderaDom där måste jag bara göra...dom ser såå smarriga ut !!!
SvaraRaderaHej på dig Skarvtjärns Greta!
SvaraRaderaFrys in kakorna när de är klara. Har man biskvierna framme i rumstemperatur så blir krämen kladdig. Kolla även att muscovadoråsockret är färskt. Har det legat för lägge i skåpet så blir det hårt och klumpigt.
Lycka till!
Kan du inte lägga ut en bild på en delad biskvi? Jag är väldigt nyfiken på hur helheten blir på dom där:)
SvaraRaderaDetta var ett spännande recept att lägga bakom örat, har vanliga biskvier på min att-baka-lista.
SvaraRaderaTack för en mysig och inspirerande blogg! :)
Fina biskvier!
SvaraRaderaIdag ska jag prova på att baka biskvierna. Det är dåligt väder och jag är ledig så det passar bra. Återkommer med resultatet.
SvaraRadera