onsdag 14 mars 2012

Kanelkakor

Lättbakad och mycket god kaka,  med smak av kanel och hasselnötter.
Ca 50-60 stycken

225 g smör
2 1/4 dl farinsocker
2 msk ljus sirap
3½ dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1 msk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
100 g hackade hasselnötter


Ugnsvärme - 180 grader
Rör smör och farinsocker lätt och luftigt.
Tillsätt sirapen.
Blanda samman övriga ingredienser och arbeta in i smörblandningen.
Dela degen i 5 bitar som rullas ut till längder.
Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper och tryck till dem lätt med handen.
Grädda mitt i ugen ca 12 minuter.
Skär längderna i bitar så fort det kommer ur ugen.

3 kommentarer:

  1. Smarrigt med en kaka till kaffet . Det receptet ska jag prova . Kaffekoppen är så fin . Var kommer den ifrån ?
    Ha en bra onsdag.
    Lena

    SvaraRadera
  2. Kanel ger en härlig doft i hemmet och är så god i kakor!

    SvaraRadera
  3. Kaffekoppen eller kaffekopparna är köpta för herrans massa år sedan på DOMUS i Örnsköldsvik.

    SvaraRadera