Lättbakad och mycket god kaka, med smak av kanel och hasselnötter.
Ca 50-60 stycken
225 g smör
2 1/4 dl farinsocker
2 msk ljus sirap
3½ dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1 msk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
100 g hackade hasselnötter
Ugnsvärme - 180 grader
Rör smör och farinsocker lätt och luftigt.
Tillsätt sirapen.
Blanda samman övriga ingredienser och arbeta in i smörblandningen.
Dela degen i 5 bitar som rullas ut till längder.
Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper och tryck till dem lätt med handen.
Grädda mitt i ugen ca 12 minuter.
Skär längderna i bitar så fort det kommer ur ugen.
Smarrigt med en kaka till kaffet . Det receptet ska jag prova . Kaffekoppen är så fin . Var kommer den ifrån ?
SvaraRaderaHa en bra onsdag.
Lena
Kanel ger en härlig doft i hemmet och är så god i kakor!
SvaraRaderaKaffekoppen eller kaffekopparna är köpta för herrans massa år sedan på DOMUS i Örnsköldsvik.
SvaraRadera