Saftigt och lättbakat bröd.
2 limpor
5dl vetemjöl
2dl havregryn
2dl grahamsmjöl
1msk bikarbonat
1tsk salt
5dl filmjölk
1dl lingonsylt
1/2dl ljus sirap
1 normalstor grovriven morot
Ugnsvärme - 180 grader
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda dem väl i en bunke. Tillsätt filmjölk, lingonsylt, sirap och riven morot. Rör ihop alltsammans och häll upp smeten i två smorda, avlånga brödformar (1,5 liter).
Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Låt svalna på galler.
Så gott det ser ut!
SvaraRaderaHej! Hittade hit när jag sökte recept på upp-och-ner-kaka. Ser att du har en väderruta från Husum, jag tillbringade många av min barndoms somrar i Godmark! (Mamma hade släktingar där) Har bokmärkt din blogg för alla goda recepts och alla fina fotons skull!
SvaraRaderaDen limpan ska jag baka .
SvaraRaderaDuktig du är som har en så bra receptblogg.
Jag har tipsat flera att kolla hos dig.
Lena
Hittade hit genom att klicka på "nästa blogg" - brukar göra det ibland för att se vad som kommer upp. Har suttit en stund och kikat runt lite, du har mycket mumsigt här!! Ska nog testa kanelkakorna till helgen.
SvaraRaderaBrukar också klicka fram nästa blogg ibland och se vart man hamnar.
SvaraRaderaHoppas det går bra med kakbakningen!
Ingrid
Hej! Tack så mycket för det här receptet, det blev jättebra. :) Far min som är så glad i lingonsylt åt upp nästan en halv limpa själv. :)
SvaraRaderaMarie