På Cupcakesfluffans blogg hittade jag den här superhärliga rabarberpajen som jag nu gjort och den är jättegod. Tack för receptet! :)
6-8 portioner
Pajdeg
2 dl vetemjöl
½ dl florsocker
150 g kallt smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
600 g rabarberstjälkar
1 msk strösocker
1 msk potatismjöl
½ dl kokosflingor
Kokostäcke
2 ägg
2 dl strösocker
2½ dl kokosflingor
Garnering
florsocker
Ugnsvärme - 200 grader
Hacka ihop mjöl, florsocker och smör. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Du kan göra degen i matberedare om du så vill.
Kavla ut degen (gärna mellan plast) och klä en pajform, ca 24 cm i diametern. Jag tryckte ut degen med fingrarna och det gick också bra.
Nagga och ställ formen i kylen en stund så hasar inte kanterna ner vid gräddningen.
Förgrädda pajskalet 15 minuter i nedre delen av ugnen.
Skär rabarbern i 2 cm stora bitar och blanda med socker, potatismjöl och kokos. Går lätta att göra i en plastpåse.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt kokosflingorna.
Lägg rabarbern i pajskalet, bred kokossmeten över och grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Får den för mycket färg så lägg foliepapper över mot slutet av gräddningen.
Vid servering sikta lite florsocker över pajen.
Ja, den ser mycket god ut!
SvaraRaderaDen var mycket god! Kan tänka mig att den skulle kunna funka med jordgubbar också...
SvaraRadera/Lennart i Västerås
Mmm, alltid kul med nya rabarber-recept
SvaraRadera