söndag 22 juli 2012

Lättbakad bärkaka

En klick grädde eller vaniljvisp till denna bärkaka,  så har man genast en lättbakad sommarttårta som räcker till många.

4 ägg
6 dl rörsocker strö
4½ dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 liter bär, tex hallon, blåbär eller vinbär
200 g smör
Garnering
florsocker


Ugnsvärme - 175 grader
Vispa ägg och rörsocker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd der i äggsmeten.
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper., 30x 40 cm.
Strö över bären.
Hyvla smöret med en osthyvel och lägg över bären.
Grädda mitt i ugen ca 45 minuter.
Låt svalna. Skär i rutor.
Pudra över lite florsocker vid serveringen.

3 kommentarer:

  1. Kan man göra denna kaka med vanligt strösocker istället för rörsocker!?

    SvaraRadera
  2. Man kan använda vanligt socker men rörsocker ger en extra god kolasmak.

    SvaraRadera