En klick grädde eller vaniljvisp till denna bärkaka, så har man genast en lättbakad sommarttårta som räcker till många.
4 ägg
6 dl rörsocker strö
4½ dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 liter bär, tex hallon, blåbär eller vinbär
200 g smör
Garnering
florsocker
Ugnsvärme - 175 grader
Vispa ägg och rörsocker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd der i äggsmeten.
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper., 30x 40 cm.
Strö över bären.
Hyvla smöret med en osthyvel och lägg över bären.
Grädda mitt i ugen ca 45 minuter.
Låt svalna. Skär i rutor.
Pudra över lite florsocker vid serveringen.
Ser delikat ut!
SvaraRaderaKan man göra denna kaka med vanligt strösocker istället för rörsocker!?
SvaraRaderaMan kan använda vanligt socker men rörsocker ger en extra god kolasmak.
SvaraRadera