25 stycken
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör/margarin
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning
75 g smör/margarin
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Pensling
1 ägg
Garnering
1 dl florsocker
1 msk vatten
Ugnsvärme - 250 grader
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst.
Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, socker och mjölet. Arbeta snabbt sammam till en smidig deg.
Kavla ut degen till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk.
Skär den i fyrkanter, 8x8 cm.
Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna.
Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen och tryck till lite.
Lägg bröden i veckade pappersformar. Ställ dem på plåtar.
Låt dem jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur.
Pensla bröden med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i ca 7-8 minuter eller till bröden har gyllenbrun färg.
Låt bröden kallna på galler utan bakduk.
Glasera bröden med florsockerglasyr strax innan de ska serveras.
Så fina och goda bullar!
SvaraRaderaBullar är så gott!
SvaraRadera